Gevraagd
Helpen

Kom tuinieren op het Van 't Hoffplein

Het Van 't Hoffplein wordt vergroend! Er zijn meer dan 900 tegels gewipt en daarvoor is een heleboel groen in de plaats gekomen. Vind je het leuk om te helpen dat te onderhouden? Laat het weten!

Aangeboden
Helpen

Energie besparen? De energiecoach helpt!

De energieprijzen zijn torenhoog. Een goed moment dus om te kijken hoe je je energieverbruik kunt verlagen. Dat kan op twee manieren. Wat niets kost, is je gedrag aanpassen: tussendeuren sluiten, de verwarming een uurtje eerder lager zetten, korter douchen enzovoort. In de categorie kleine investeringen kun je denken aan het bevestigen van tochtstrips en radiatorfolie om de warmte binnen te houden. Wil je het groot aanpakken, dan variëren de mogelijkheden van isolatiewerkzaamheden tot het opwekken van je eigen zonne-energie.

Wat je ook wilt, de energiecoaches van Energiek Schiedam helpen je graag op weg!

Wat is een energiecoach?

De energiecoaches zijn vrijwilligers met een hart voor duurzaamheid. Zij hebben bij Hoom een speciale opleiding gevolgd en zijn hiermee bevoegd om advies te geven over energiebesparing. Tijdens een huisbezoek van ongeveer anderhalf uur krijg je tips voor eenvoudige en betaalbare aanpassingen, speciaal op jouw woning afgestemd. Advies per telefoon of beeldbellen is ook mogelijk.

De energiecoaches geven 100% gratis, onafhankelijk en vrijblijvend advies. Ze verkopen geen producten en zijn niet verbonden aan bepaalde leveranciers. 

Hoe bereid je je op het gesprek voor?

Het is handig als je de jaarafrekening van je energieleverancier bij de hand hebt. Zo krijgt de energiecoach nog beter inzicht in je huidige energieverbruik. Heb je specifieke vragen, zet ze dan alvast op papier. 

Prijs

Gratis
Gevraagd
Helpen

Gastvrouw/-heer voor dagbesteding

Elke dinsdag en donderdag kunnen senioren van 10.00 tot 13.00 uur terecht in het wijkhuis. Om een kaartje te leggen, iets creatiefs te doen of een praatje te maken.

Als gastvrouw/gastheer ontvang je de mensen met een kopje koffie en een praatje, help je bij de activiteiten en bij het klaarzetten van de lunch.

Interesse? Bel 010-2451818 of loop even binnen bij het wijkhuis (Boerhaavelaan 79).

Gevraagd
Helpen

Opvang en uitlater sterke hond gezocht

Voor een bewoner zijn we op zoek naar iemand die een hond over een tijd een goed thuis zou kunnen geven, omdat de zorg voor de hond steeds moeizamer gaat.

En tot die tijd zijn we ook op zoek naar een vrijwillige uitlater die 1 x tot vaker in de week met de hond een wandeling kan maken. Er is geen vergoeding hiervoor mogelijk, maar als je voldoening krijgt van een blije hond dan word je ruimschoots beloond.

De uitlater en de hondenopvanger later hoeven niet dezelfde te zijn hoewel dat voor de hond natuurlijk wel fijn zou zijn.

Het gaat om een vrolijke, gezonde grote hond van iets boven 10 jaar, powerbreed ras, gek op mensen, maar niet op de andere dieren. Loopt rustig aan de lijn, maar het kan gebeuren dat de hond een kat, hond, konijn of zo ziet en daar op volle kracht naar toe wil. Dus goed opletten en voorbereid zijn op onverwachte sprintjes ... Uitgebreide ervaring met sterke honden is dus nodig.

De hond is geen trappen gewend en gezien de leeftijd niet handig om daar nu mee te beginnen. De hond is gek op autorijden en lange wandelingen. Samen rennen zal ook gaan maar moet opgebouwd worden. Een bal of stok slopen is je van het, voor de rest blijft je meubilair gewoon heel.

Is gewend geweest om een paar uur alleen te zijn maar dit zal weer opgebouwd moeten worden t.z.t.

Plaatsing bij kinderen is niet gewenst omdat daar geen ervaring mee is.

Ben jij of ken jij iemand die geïnteresseerd is om uitlaathulp te worden of t.z.t. de hond een nieuw thuis te bieden, neem contact op met Kari van Sterk in Company op 0614559988 of mail naar info@sterkincompany.nl

Gevraagd
Helpen

Thuiskoks gezocht voor 1 tot 6 porties

Voor de thuisbezorgdmaaltijden van De Vrienden van Oost zijn we op zoek naar vrijwilligers in Schiedam Oost die het leuk vinden om 1 x per week thuis 1 tot 6 porties extra te koken en dit donderdagavond of vrijdagochtend vers (of desnoods diepgevroren) bij het wijkhuis af te leveren. De maaltijden worden via De Vrienden van Oost bezorgd.

Vanwege de huidige afnemers gaat de voorkeur uit naar gerechten met vlees of gevogelte en niet te pittig. Af en toe vegetarisch is ook prima. En natuurlijk een gezonde samenstelling van zo'n 1 ons vlees en 2,5 ons groente per portie. Belangrijk is ook dat het gerecht ook na opwarmen in de magnetron nog lekker is!

De kosten van het eten mogen maximaal € 2,50 per portie zijn en worden vergoed o.b.v. de boodschappenbonnetjes. Voor bakjes om het eten in te doen wordt gezorgd.

Ben jij een hygiënische kok die het leuk vindt om iets voor een buurtgenoot te betekenen, neem dan contact op met Kari vd Vrienden van Oost/Sterk in Company op 0614559988 of stuur een mail naar info@sterkincompany.nl

Gevraagd
Helpen

Oudere buur met hond zoekt hulp

Een aardige oudere buurman met hond zoekt andere buren met hond die in de ochtend of in de middag samen een rondje willen lopen. Of een vrijwilliger die samen met hem oploopt.

Voor deze buurman gaat het alleen wandelen met de hond moeizamer. De rondjes van het uitlaten zijn daardoor wat klein. Samen wandelen met een praatje onderweg gaat makkelijker. De hond is heel vriendelijk en kan goed met andere honden, groot of klein. Rondje Snellius-/Swammerdamsingel of Landje van Ris. De buurman kan zelfstandig lopen al loopt hij niet snel.

Er staat geen financiële beloning tegenover maar wel een blije buurman èn een blije hond.

Zou jij de hond en je buurman willen helpen? Dan kun je een mail sturen aan info@sterkincompany.nl of bellen naar 0614559988.

Prijs

Gratis
Zoom