Organisaties in Schiedam Oost

Ontdek onze 71 organisaties en initiatieven

Atelier Albert de Bruin
Kom genieten van kunst en muziek bij deze blueszanger/gitarist en kunstenaar Albert de Bruin
Rechtswinkel Schiedam
De rechtswinkel biedt gratis juridisch advies. Kom gerust langs op het inloopspreekuur!
Wijkhuis Oost
Het wijkhuis is een ontmoetingsplek voor álle wijkbewoners.
DOCK Schiedam Oost
Voel je welkom in Wijkhuis Oost en andere DOCK-locaties in Schiedam.
Wijkagent
Jenny Blanker de wijkagenten van Oost.De wijkagent is binnen Oost het aanspreekpunt voor zaken als overlastgevende jongeren, milieudelicten en criminaliteit. Zij werkt samen met de gemeente en met maatschappelijke organisaties als het WijkOndersteuningsTeam (WOT).Heb je een vraag of wil je iets met Jenny bespreken, bel dan 0900-8844 of stuur een bericht naar jenny.blanker@politie.nl.Binnenkort start Jenny een wekelijks spreekuur in het wijkhuis. Meer informatie volgt!
De OproepCentrale
Onze vrijwilligers ondersteunen cliënten in de thuissituatie. Deze ondersteuning is geen zorg, maar aandacht. Aandacht in de vorm van een luisterend oor, een maatje om mee te wandelen of om iets leuks mee te dondernemen. Hiermee doen onze vrijwilligers de cliënt een groot plezier en gunnen zij de mantelzorger even tijd voor zichzelf. Daarnaast begeleiden onze vrijwilligers cliënten naar een bijvoorbeeld een ziekenhuis afspraak.
Beweegcoach Feike Schiedam
Feike is beweegcoach in de Noordrand en Oost. Hier helpt hij inwoners met vragen over betrekking tot bewegen en sporten. Ook legt Feike verbindingen tussen organisaties, maatschappelijke instanties en sportverenigingen. Hij zet zich in voor diverse activiteiten en projecten, zoals de wijkschoolverenigingen.
De Bibliotheek in de Singel 24
Een professionele dienstverlening op maat, gebaseerd op het bieden van advies, begeleiding en collectie, die aansluit bij de wensen van de doelgroep jeugd van 0-14 jaar en hun ouders en opvoeders. Tevens is het een afhaal- en brengpunt van gereserveerde materialen voor alle doelgroepen.Speciale aandacht is er voor de Informatieve jeugdcollectie. de meertalige collectie en de collectie materialen voor (ouders) van jonge kinderen.
AleXandra People & Project Empowerment
Samen aan de slag om doelgericht het beste te halen uit:JOU!Zet moedige stappen met de WAARDEvol Leven Challenge [gratis] & 7 weekse online Empowerment Training [betaald].JOUW PROJECT! Lees meer...
SBV Juventus
SBV Juventus is de Schiedamse basketbalvereniging. Met teams voor alle leeftijden. Thuisbasis is Sportzaal Oost.
Energiecoöperatie Energiek Schiedam
Energiek Schiedam is de energiecoöperatie van en voor alle Schiedammers die zich willen inzetten voor een duurzame stad. Wij ontwikkelen projecten om lokaal duurzame energie op te wekken en helpen bewoners en bedrijven duurzame keuzes te maken. Als lid van de coöperatie draag je bij aan een duurzame toekomst en kun je investeren in, en profiteren van de opbrengst van onze energie-opwekprojecten. Wil je een actievere rol, dan kun je kennis en ervaring delen of een han Lees meer...