Hulpverlening

VluchtelingenWerk Schiedam Oost

VluchtelingenWerk Schiedam is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die opkomt voor de belangen van vluchtelingen en asielzoekers. We begeleiden hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Schiedam door ondersteuning bij allerlei praktische zaken, huisvesting, integratie, taal, het zoeken naar (vrijwilligers)werk en bij juridische vragen. Onze cliënten wonen door heel Schiedam. We zijn geopend maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur. We hebben een spreekuur op maandag, woensdag en vrijdag op afspraak.

DOOR HET CORONAVIRUS IS ONZE WERKWIJZE AANGEPAST EN WERKEN WE VOLGENS DE RIVM MAATREGELEN EN IS MEN VERPLICHT OM EEN MONDKAPJE TE DRAGEN IN ONS KANTOOR.

ONS KANTOOR IS GEOPEND 5 DAGEN PER WEEK van 9.00 tot 16.00 uur ALLEEN VIA AFSPRAAK . CLIENTEN KUNNEN ONS BELLEN (010-4700330) OF MAILEN (schiedam@vluchtelingenwerk.nl) EN DAN WORDT GEKEKEN OF DE HULPVRAAG PER MAIL OF TELEFOON KAN WORDEN OPGEPAKT, OF DAT ER EEN AFSPRAAK OP KANTOOR MOET WORDEN GEMAAKT.

DE INBURGERINGSLESSEN GAAN WEL DOOR , MAAR ONS TAALCAFE KOFFIE.NL IS VOORLOPIG STOPGEZET OMDAT ONZE RUIMTE DAARVOOR NIET GESCHIKT IS.

Onze lessen voor alfabetisering en inburgering worden in een gebouw van de Bibliotheek aan de Singel 24 in Schiedam gegeven. Op dinsdagavond vanaf 19.00 uur is er in ons kantoor een taalcafé "Koffie.nl" waar men tezamen met anderen de taal kan oefenen. Daarnaast organiseren we diverse activiteiten waar ontmoeting met andere Schiedammers centraal staat en geven we graag voorlichting en gastlessen over vluchtelingen en vluchten.

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ondersteuning kunnen bieden aan de vluchtelingen die in Schiedam wonen. Kijk op onze website voor meer informatie over de vacatures.

Waar

Noordvest 20 Schiedam

Aanmelden

Maria kluin - mkluin@vluchtelingenwerk.nl
Vrijwilligerswerk

Servicepunt Vrijwilligers Schiedam - Oost

Een goede klik tussen een organisatie en vrijwilliger is waarvoor we werken. We willen vrijwilligerswerk toegankelijk maken voor iedereen. Dit vraagt om een deskundig en prettig vrijwilligersklimaat.

We denken mee met organisaties en vrijwilligers over mogelijkheden, matchen vrijwilligers met de juiste organisatie, geven advies, zorgen voor deskundigheidsbevordering door trainingen aan te bieden en organiseren evenementen. We brengen mensen bij elkaar om kennis te delen, brengen samenwerkingen tot stand en hebben plezier in het prachtige werk dat door jullie wordt verricht.

Wil je aan de slag als vrijwilliger of zoek je juist een vrijwilliger? Wil je weten welke klus bij jou past of wil je weten wat er allemaal komt kijken bij het werken met vrijwilligers? Welke vraag je ook hebt met betrekking tot vrijwilligerswerk, wij helpen je graag verder.

Neem contact met ons op en voel je welkom.

In verband met de corona maatregelen is ons inlooppunt momenteel niet open. Als je via het contactformulier reageert nemen we snel contact met je op.

Onze online vacaturebank blijft natuurlijk open. Deze vind je hier op onze site www.vrijwilligersschiedam.nl

Servicepunt Vrijwilligers Schiedam is een onderdeel van de gemeente Schiedam.

Waar

Hoogstraat 1 Schiedam

Aanmelden

info@vrijwilligersschiedam.nl
Advies

Welzijn op Recept- Schiedam

Dingen doen die u leuk of ontspannend vindt, kunnen ervoor zorgen dat u zich lichamelijk beter voelt. Bijvoorbeeld door aan de slag te gaan met een (nieuwe) hobby, te bewegen of door mensen te ontmoeten.

Heeft u (lichamelijke) klachten en wilt u graag iets doen om u beter en sterker te voelen, maar weet u niet hoe? Vraag dan een aan uw huisarts of een andere zorgverlener een doorverwijzing naar Welzijn op Recept!

Welzijn op Recept is bedoeld voor alle inwoners van Schiedam vanaf de leeftijd jongvolwassene tot en met de seniorenleeftijd.

U krijgt dan geen recept voor medicijnen of een verwijzing naar een specialist uitgeschreven, maar een recept met een verwijzing naar een welzijnsadviseur. De welzijnsadviseur weet precies wat er in de buurt te doen is en helpt en begeleidt u om een activiteit te vinden die bij u past.

Waar

Boerhaavelaan 79 Schiedam

Aanmelden

Harry Fleuren - hfleuren@wor-schiedam.nl
Advies

Ergotherapie Totaalanders

  • Wilt u weer de dingen doen die u altijd deed?
  • Ervaart u vermoeidheidsklachten of pijnklachten?
  • Ervaart u angstklachten bij het ondernemen van activiteiten?
  • Wilt u weer onder de mensen komen maar u weet niet zo goed hoe?
  • Heeft u moeite met in en uit bed komen?
  • Heeft u advies nodig over een hulpmiddel of voorziening?
  • Wilt u uw vader of moeder beter ondersteunen bij het dagelijks handelen?

Wilt u graag in gesprek komen of ergotherapie krijgen. Neemt u dan contact op met: Janine Lachman, ergotherapeut bij Ergotherapie Totaalanders.

Ergotherapie zit in uw basisverzekering!

Aanmelden

Janine Lachman - info@ergotherapietotaalanders.nl
Advies

Formulierenbrigade MVS

Wie het moeilijk vindt om formulieren in te vullen, kan de Formulierenbrigade om hulp vragen. De Formulierenbrigade is er voor alle Maassluizers, Vlaardingers en Schiedammers, maar vooral voor mensen met een laag inkomen. De hulp van de Formulierenbrigade is gratis en u kunt gedurende onze openingstijden gewoon langskomen, een afspraak maken is over het algemeen niet nodig.

Aanmelden

Marieke Geise - formulierenbrigadeschiedam@stroomopwaarts.nl
Welzijn

DOCK Schiedam-Oost

DOCK helpt mensen zichzelf én elkaar te helpen. We zijn actief op het gebied van buurtbemiddeling, jeugd- en jongerenwerk, maatschappelijke participatie, maatschappelijk werk, opvoedingsondersteuning en ouderenwerk.

De locaties die gebruikt worden voor sociale activiteiten zijn zo ingericht dat, als de richtlijnen van het RIVM het toelaten, u en wij elkaar er veilig kunnen ontmoeten. In dit filmpje kunt u zien hoe dat er uit ziet.

Onze sociaal werkers werken gewoon door en doen zoveel mogelijk hun best om in contact te blijven. Door gesprekken op straat, telefonisch of online. We ontwikkelen met onze partners nieuwe initiatieven om mensen die dat nodig hebben, te bereiken en te ondersteunen.

Tijdens vakanties hebben we vrolijke programma’s voor de jeugd om ‘er even tussenuit’ te zijn in eigen stad.

Waar

Boerhaavelaan 79 Schiedam

Aanmelden

Edward Sparreboom - esparreboom@dock.nl
Zoom