Cultuur

Stedelijk Museum Schiedam

www.stedelijkmuseumschiedam.nl

Aanmelden

Dorien Theuns - dorien@stedelijkmuseumschiedam.nl
Financieel

het Vaste Lasten Pakket

Stichting Vaste Lasten Pakket is er voor iedereen die financiële rust en overzicht wil. We zijn er voor mensen met geldzorgen. Ook als je het gevoel hebt dat je aan het einde van je geld nog een stukje maand over hebt. Als er op dit moment sprake is van lichte betaalproblemen of risico op serieuze schulden kun je bij ons terecht . Verder staan we ook klaar voor mensen die uit een schulpverleningstraject komen. We helpen je dan om nieuwe schulden te voorkomen.

We zijn actief en werken samen in de gemeenten; Rotterdam, Schiedam en Den Haag. We zitten nu bijna op 120 deelnemers. Voor de komende tijd staan nog heel veel afspraken ingepland met mensen die interesse hebben om deel te nemen. We verwachten eind maart richting de 300 deelnemers te gaan. Dit aantal is voldoende om te leren wat er nodig is voor een landelijke opschaling.

Door middel van persoonlijke begeleiding zorgen we ervoor dat je financiën op orde komen. We nemen geen betalingen van je over. Je blijft de baas over je over je eigen geld. Met het Vaste Lasten Pakket worden de vaste lasten overzichtelijk gemaakt. Hiermee heb jij direct zicht op wat je de rest van de maand kan besteden. We helpen we je om je vaste lasten op tijd te betalen.

Als je elke maand op tijd je vaste lasten betaalt ontvang je van ons maandelijks 30 euro. Dat is 360 euro per jaar! We werken samen met vaste lasten partners, lokale partners, maatschappelijke organisaties en gemeenten om dit mogelijk te maken.

Heb je interesse om mee te doen aan het Vaste Lasten Pakket?

Dan kun je het Vaste Lasten bellen op: 0800-3130303,bereikbaar van ma t/m vr tussen 13.30 tot 16.00 uur.

Je mag ook een mail sturen met je naam en telefoonnummer naar: aanmelden@vastelastenpakket.nl

Er wordt dan een vrijblijvende gesprek ingepland (telefonisch, online of op locatie)om te kijken of het Vaste Lasten Pakket een uitkomst biedt voor jou.

Vanuit het team van het Vaste Lasten Pakket hopen we je binnenkort te kunnen verwelkomen als deelnemer!

Meer informatie: www.vastelastenpakket.nl/aanmelden

Of check de social media-kanalen;

 Het Vaste Lasten Pakket | Facebook;

www.instagram.com/vastelastenpakket

Aanmelden

Stichting Vaste Lasten Pakket - info@vastelastenpakket.nl - 0800-3130303
Educatie

Epee workshops /Stichting Pimp je wijk

Esther Pieterse van Epee Workshops en Stichting Pimp je wijk biedt workshops voor scholen, wijkcentra, bewoners, Irado, NME Centrum en Gemeente aan. Waarbij ontspanning en educatie hand in hand gaan. Uitgangspunt is dat het leuk en leerzaam is om samen te werken aan een mooi plan en een goed eindresultaat. Inzet is het creëren van een mooi ontwerp; werken met vorm en kleur, maar ook recyclen duurzaamheid en een schone frisse woonomgeving zijn hier belangrijke ingrediënten voor. Het eindresultaat is een gezamenlijk kunstwerk voor en door bewoners. Bewustwording van het belang van een schone frisse woonomgeving.

In Schiedam hebben veel groepen bewoners samengewerkt aan het creëren van gezamenlijke kunstwerken die in de openbare ruimte een plek hebben gekregen.

Aanmelden

Esther Pieterse - info@epeeworkshops.nl - 648627871
Welzijn

stichting Jillis Bruggeman (LHBTI)

Stichting Jillis Bruggeman zet zich in om in Schiedam acceptatie van LHBTI-ers te bevorderen. Daarnaast reikt de stichting de gelijknamige penning en opstekers uit voor wie zich inzet voor LHBTI-rechten. Jillis is in 1803 ter dood veroordeeld in Schiedam omdat hij seks had met andere mannen.

Aanmelden

Edwin Maarleveld - contact@JillisBruggeman.nl
Stichtingen

Cultuurfabriek Schiedam

De Cultuurfabriek Schiedam organiseert kunst- en cultuurprojecten voor jongeren in Schiedam in de breedste zin van het woord. Met het organiseren van deze projecten willen wij alle Schiedamse jongeren een kans geven hun talenten en vaardigheden te ontwikkelen, opdat zij deze ook in hun dagelijks leven kunnen inzetten.

Aanmelden

Martin Wijngaarden - info@cfschiedam.nl - 010 2037492
Kinderopvang

KomKids kinderopvang

In de Schiedam Oost heeft KomKids 3 locaties. Wij bieden hele dag opvang, peuterspeelzaal met VVE en buitenschoolse opvang. Al de drie locaties zijn Multicultureel en is dan ook goed geïntegreerd in de wijk-oost. Meer informatie kunt u vinden op de website https://komkids.nl.

U vindt voor de locaties Kekt, Kaleidoscoop en Peperklip de specifieke informatie. En natuurlijk bent u van harte welkom om onze locaties te bezoeken. Maak hiervoor een afspraak met de Locatiemanager of eerstverantwoordelijk medewerker de telefoonnrs staan vermeld op de site.

Aanmelden

Lara Popovic - larapopovic@komkids.nl
Beweging

Lekker Bezig Schiedam

Wil jij weten waar en wanneer er in Schiedam beweeg- en sportactiviteiten zijn? Hoe je sportaccommodaties kunt benutten en wie je om hulp kunt vragen op het gebied van bewegen en sporten? Dan ben je hier aan het goede adres! Of je nu jong of oud bent, in Schiedam is er heel veel mogelijk. Lekker bezig!

Lekker bezig is een initiatief van de Gemeente Schiedam, maar is ontwikkeld voor en door de stad. Het is voor alle Schiedammers. Met Lekker bezig maken we het beweeg- en sportaanbod zichtbaarder, gevarieerder en laten we het nog beter aansluiten bij de behoeften van de Schiedammers. Hiermee kunnen we ons doel halen: we willen dat nog meer Schiedammers dagelijks bewegen en sporten. Waarom? Omdat het gezond én leuk is!

Bekijk het aanbod op onze website. Heb je nog een vraag of heb je misschien een goed idee op het gebied van bewegen en sporten? Neem contact op met de beweegcoach in jouw wijk of stuur een bericht naar contact@lekkerbezigschiedam.nl

Aanmelden

Marleen pr/ communicatie - marleen@lekkerbezigschiedam.nl
Hulpverlening

VluchtelingenWerk Schiedam Oost

VluchtelingenWerk Schiedam is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die opkomt voor de belangen van vluchtelingen en asielzoekers. We begeleiden hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Schiedam door ondersteuning bij allerlei praktische zaken, huisvesting, integratie, taal, het zoeken naar (vrijwilligers)werk en bij juridische vragen. Onze cliënten wonen door heel Schiedam. We zijn geopend maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur. We hebben een spreekuur op maandag, woensdag en vrijdag op afspraak.

DOOR HET CORONAVIRUS IS ONZE WERKWIJZE AANGEPAST EN WERKEN WE VOLGENS DE RIVM MAATREGELEN EN IS MEN VERPLICHT OM EEN MONDKAPJE TE DRAGEN IN ONS KANTOOR.

ONS KANTOOR IS GEOPEND 5 DAGEN PER WEEK van 9.00 tot 16.00 uur ALLEEN VIA AFSPRAAK . CLIENTEN KUNNEN ONS BELLEN (010-4700330) OF MAILEN (schiedam@vluchtelingenwerk.nl) EN DAN WORDT GEKEKEN OF DE HULPVRAAG PER MAIL OF TELEFOON KAN WORDEN OPGEPAKT, OF DAT ER EEN AFSPRAAK OP KANTOOR MOET WORDEN GEMAAKT.

DE INBURGERINGSLESSEN GAAN WEL DOOR , MAAR ONS TAALCAFE KOFFIE.NL IS VOORLOPIG STOPGEZET OMDAT ONZE RUIMTE DAARVOOR NIET GESCHIKT IS.

Onze lessen voor alfabetisering en inburgering worden in een gebouw van de Bibliotheek aan de Singel 24 in Schiedam gegeven. Op dinsdagavond vanaf 19.00 uur is er in ons kantoor een taalcafé "Koffie.nl" waar men tezamen met anderen de taal kan oefenen. Daarnaast organiseren we diverse activiteiten waar ontmoeting met andere Schiedammers centraal staat en geven we graag voorlichting en gastlessen over vluchtelingen en vluchten.

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ondersteuning kunnen bieden aan de vluchtelingen die in Schiedam wonen. Kijk op onze website voor meer informatie over de vacatures.

Waar

Noordvest 20 Schiedam

Aanmelden

Maria kluin - mkluin@vluchtelingenwerk.nl
Cultuur

Cultuurscout Stichting Mooi Werk

Anne is de Cultuurscout van Oost. De Cultuurscouts van Stichting Mooi Werk helpen bewoners om hun ideeën en initiatieven op het gebied van kunst en cultuur waar te maken. Dit doen we bijvoorbeeld door: te helpen met het schrijven van een goed projectplan, het vinden van geld om je plan te realiseren, door jou te verbinden aan andere Schiedammers die een rol kunnen spelen bij de uitvoering, door jouw idee via pers en social media onder de aandacht brengen bij het Schiedams publiek.

De cultuurscouts hebben ruime ervaring met projectontwikkeling en -organisatie, weten de weg te vinden in het culturele landschap en hebben bovendien een groot Schiedams netwerk. We helpen je graag! Kom langs op ons kantoor, geef een bel, of stuur een mail met jouw vraag.

Op de website van Stichting Mooi Werk vind je inspirerende voorbeelden van culturele projecten in Schiedam die wij als scouts hebben ondersteund.

Door bewoners te ondersteunen op het gebied van kunst en cultuur, zorgen de Cultuurscouts er voor dat kunst en cultuur in de wijken van Schiedam tot leven komt en dat iedereen met een mooi idee dit met de stad kan delen.

Waar

Hoogstraat 97 Schiedam

Aanmelden

Anne Doeksen - annedoeksen@gmail.com
Vrijwilligerswerk

Servicepunt Vrijwilligers Schiedam - Oost

Een goede klik tussen een organisatie en vrijwilliger is waarvoor we werken. We willen vrijwilligerswerk toegankelijk maken voor iedereen. Dit vraagt om een deskundig en prettig vrijwilligersklimaat.

We denken mee met organisaties en vrijwilligers over mogelijkheden, matchen vrijwilligers met de juiste organisatie, geven advies, zorgen voor deskundigheidsbevordering door trainingen aan te bieden en organiseren evenementen. We brengen mensen bij elkaar om kennis te delen, brengen samenwerkingen tot stand en hebben plezier in het prachtige werk dat door jullie wordt verricht.

Wil je aan de slag als vrijwilliger of zoek je juist een vrijwilliger? Wil je weten welke klus bij jou past of wil je weten wat er allemaal komt kijken bij het werken met vrijwilligers? Welke vraag je ook hebt met betrekking tot vrijwilligerswerk, wij helpen je graag verder.

Neem contact met ons op en voel je welkom.

In verband met de corona maatregelen is ons inlooppunt momenteel niet open. Als je via het contactformulier reageert nemen we snel contact met je op.

Onze online vacaturebank blijft natuurlijk open. Deze vind je hier op onze site www.vrijwilligersschiedam.nl

Servicepunt Vrijwilligers Schiedam is een onderdeel van de gemeente Schiedam.

Waar

Hoogstraat 1 Schiedam

Aanmelden

info@vrijwilligersschiedam.nl
Bibliotheek

De Bibliotheek in de Singel 24

Een professionele dienstverlening op maat, gebaseerd op het bieden van advies, begeleiding en collectie, die aansluit bij de wensen van de doelgroep jeugd van 0-14 jaar en hun ouders en opvoeders. Tevens is het een afhaal- en brengpunt van gereserveerde materialen voor alle doelgroepen.

Speciale aandacht is er voor de Infromatieve jeugdcollectie en de collectie materialen tbv opvoedondersteuning.

Waar

Singel 24 Schiedam

Aanmelden

Iris Coster - icoster@debibliotheekschiedam.nl

Educè-Horizon

Aanmelden

Ellie Oskam - eoskam@singelschiedam.nl
Zoom