VluchtelingenWerk Schiedam Oost

non-profit organisatie
Hulpverlening
Advies
Vrijwilligerswerk

VluchtelingenWerk Schiedam is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die opkomt voor de belangen van vluchtelingen en asielzoekers. We begeleiden hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Schiedam door ondersteuning bij allerlei praktische zaken, huisvesting, integratie, taal, het zoeken naar (vrijwilligers)werk en bij juridische vragen. Onze cli├źnten wonen door heel Schiedam. We zijn geopend maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur. We hebben een spreekuur op maandag, woensdag en vrijdag op afspraak.

DOOR HET CORONAVIRUS IS ONZE WERKWIJZE AANGEPAST EN WERKEN WE VOLGENS DE RIVM MAATREGELEN EN IS MEN VERPLICHT OM EEN MONDKAPJE TE DRAGEN IN ONS KANTOOR.

ONS KANTOOR IS GEOPEND 5 DAGEN PER WEEK van 9.00 tot 16.00 uur ALLEEN VIA AFSPRAAK . CLIENTEN KUNNEN ONS BELLEN (010-4700330) OF MAILEN (schiedam@vluchtelingenwerk.nl) EN DAN WORDT GEKEKEN OF DE HULPVRAAG PER MAIL OF TELEFOON KAN WORDEN OPGEPAKT, OF DAT ER EEN AFSPRAAK OP KANTOOR MOET WORDEN GEMAAKT.

DE INBURGERINGSLESSEN GAAN WEL DOOR , MAAR ONS TAALCAFE KOFFIE.NL IS VOORLOPIG STOPGEZET OMDAT ONZE RUIMTE DAARVOOR NIET GESCHIKT IS.

Onze lessen voor alfabetisering en inburgering worden in een gebouw van de Bibliotheek aan de Singel 24 in Schiedam gegeven. Op dinsdagavond vanaf 19.00 uur is er in ons kantoor een taalcaf├ę "Koffie.nl" waar men tezamen met anderen de taal kan oefenen. Daarnaast organiseren we diverse activiteiten waar ontmoeting met andere Schiedammers centraal staat en geven we graag voorlichting en gastlessen over vluchtelingen en vluchten.

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ondersteuning kunnen bieden aan de vluchtelingen die in Schiedam wonen. Kijk op onze website voor meer informatie over de vacatures.

Waar

Noordvest 20 Schiedam

Contact

Maria kluin
Contactpersoon

Neem contact op met Maria:

-8