Buurtbemiddeling Schiedam

non-profit organisatie
Sociaal
Helpen
Vrijwilligerswerk

Waar mensen samenleven komen irritaties en ruzies voor. Een buurvrouw die altijd herrie maakt op de trap, de kinderen van boven die niet ophouden met stampen, buren die vaak tot heel laat bezoek hebben, het zijn zomaar een paar voorbeelden van burenirritatie. Burenruzies beginnen vaak onschuldig, maar als buren niet weten hoe ze elkaar kunnen aanspreken of als ze daar niet voor openstaan, kan het uit de hand lopen. Daar hebben de buren zelf last van, maar soms ook de hele buurt.

Buurtbemiddeling kan helpen om de irritaties bespreekbaar te maken en te voorkomen dat er grote ruzie ontstaat. Het werkt het best als buurtbemiddeling al in een vroeg stadium wordt ingezet. Buurtbemiddeling draagt zo bij aan de sociale samenhang en leefbaarheid in de wijk. Het inzetten van buurtbemiddeling is voor bewoners gratis.

Vrijwilligers

Om Buurtbemiddeling te kunnen aanbieden zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers.

Wij zoeken Schiedammers die buren weer met elkaar in contact willen brengen nadat ze irritaties of kleine conflicten met elkaar hebben. Buurtbemiddeling is er voor alle inwoners van de stad Schiedam, die overlast hebben van buren. Nieuwe bemiddelaars krijgen voor zij starten kosteloos een training. Wie zin heeft om aan de slag te gaan als bemiddelaar kan contact opnemen met Maaike de Vries (coördinator buurtbemiddeling) via buurtbemiddeling@vrijwilligersschiedam.nl of 06 44 71 77 99.

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren

Contact

Neem contact op met Buurtbemiddeling Schiedam:

Buurtbemiddeling Schiedam
Contactpersoon
-2